CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

zondag 27 maart 2011

Zomertijd ~ Daylight saving time

Al jaren heb ik last van dat uurtje minder slaap in het voorjaar, het grote nadeel van een min of meer vast tijdstip van naar en uit bed gaan. (De reden waarom kinderen er ook last van kunnen hebben.)
Maar nu heb ik ook iets anders: op de klok is het 19:00, maar mijn lichaam zegt dat het nog maar 6 uur is en het heeft nog geen trek.
Maar als ik wacht tot mijn lichaam aangeeft dat het eten wil, loop ik het risico dat ik met een volle maag naar bed ga en dan niet kan slapen.....


Waarom we dit nog doen snap ik niet. In de jaren '70 had dit zin, maar er is bewezen dat mensen meer energie verbruiken als we wel zomertijd hebben, dan wanneer we dat niet hebben.
Dus kan iemand mij uitleggen waarom we dit nog steeds doen met z'n allen?!
~
For years I've had troubles with that hour less sleep in spring, the big dis-advantage of going to bed at approximatly the same time every night. (The reason why kids can have problems.)
But now I have another problem: my clock tells me it's 7 p.m., but my body says it's 6 and it is not hungry yet.
But if I wait until my body wants to eat, I'll end up in bed with a full stomache and probably won't be able to sleep.....


Why we still do this is a mystery to me. In the 70s it was usefull, but studies show that we use more electricity when we have daylight savings time than if we don't have that.
So can someone please explain to me why we all still do this?
Bedankt voor je bezoek! ~ Thanks for visiting!

 

0 reacties: